Mari Kapulainen, Rauma, Terapia, Hieronta, Jooga
 

Hot stone – kuumakivihoito on erittäin rentouttava ja stressiä lievittävä hoitomuoto.

Mieli rauhoittuu ja arjen kiireet unohtuvat, kun lämpimät, sileät kivet hoitavat kehoa.

 

 

 

Hot Stone

Hoidossa yksi tärkein elementti onkin lämpö, joka siirtyy n. 50 asteisten kivien välityksellä hoidettavaan ja joka yleensä aistitaan erittäin miellyttävänä ja rentouttavana. Lämmöllä on  näiden psykologisten vaikutusten lisäksi myös erilaisia fysiologisia vaikutuksia,kuten lihaskudoksen pehmeneminen,kollageenin venyvyyden lisääntyminen sekä veri- ja lymfasuonten laajeneminen ja sitä kautta nestekieron vilkastuminen.

Käyttämällä hierontaterapian eri tekniikoita, kuten trigger-hoitoja ja syväkudoshierontaa, yhdessä lämpimien kivien kanssa saavutetaan syvä rentoutumisen tila.  Hieronta tuntuu miellyttävältä,mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa n. 3 cm:n syvyyteen saakka. Viileä kivi sopii hyvin rauhoittavaan ja tasapainoittavaan hoitoon, kylmän kiven käyttö taas on suositeltavaa kun halutaan vähentää turvotusta ja tulehdusta.

 

Vaikutukset


Viime vuosina kiviterapiasta on tullut erittäin suosittu hoitomuoto ympäri maailman. Kivien hyvää tekevän vaikutuksen uskotaan perustuvan paitsi niiden kykyyn sitoa lämpöä ja kylmää,myös niiden mineraalipitoisuuteen ja niiden ympärillä olevaan sähkömagneettiseen värähtelyyn. Terapeutit näkevätkin  kivet muinaisten hoitajien tavoin; työkaluina joilla pyritään lisäämään tasapainoa ja energiaa sekä antamaan asiakkaalle mahdollisimman rentoutunut ja tasapainoinen olotila. Hot Stone – hoito onkin näin ollen ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta etsivälle asiakkaalle.

Fysioterapia Mari Kapulainen, Hot-Stone, Rauma.

Rentoutusta

Tasapainoa

Energiaa