Mari Kapulainen, Rauma, Terapia, Hieronta, Jooga
 

Kranio-sakraaliterapia on hellävarainen mutta syvästi vaikuttava kehoterapeuttinen hoitomenetelmä.

Menetelmän perustana on rytmi, joka voidaan tuntea koko kehossa aivan samoin kuin sydämen tai hengityksen rytmi

 

Rytmi menetelmän perustana

Tätä rytmiä kutsutaan kranio-sakraalipulssiksi ja sen nopeus on 6-14 kertaa minuutissa.

Pulssin avulla aivoneste pumppautuu aivojen ja kallon (cranium) ja ristiluun (sacrum) välisen selkäytimen läpi, siitä on lähtöisin nimi kranio-sakraaliterapia.

 

Kranio-sakraaliterapia

Hoidossa tasapainotetaan kehon luonnollinen kranio-sakraalirytmi harmoniseksi. Näin tasapainotetaan ja aktivoidaan myös kehon omat voimavarat. Hoito alkaa kehon kranio-sakraalirytmin tunnustelemisella. Hoitona kranio-sakraaliterapia koetaan yleensä hyvin rentouttavaksi, eikä ole aivan harvinaista, että hoidettava torkahtaa hetkeksi.

Perushoito käsittää koko kehon käsittelyn alkaen nilkoista ja päätyen kalloon. Ote on pääsääntöisesti kevyt ja kuunteleva. Tarvittaessa voidaan kuitenkin mm. ristiselän alueella käyttää kevyitä osteopaattisia otteita. Yhden kohdan hoitoon vaadittava aika voi vaihdella minuutista tuntiin riippuen ongelman laadusta.

Ihanteellisessa tapauksessa kranio-sakraalirytmi pysähtyy hoidon aikana, jolloin potilas rentoutuu perusteellisesti tai jopa nukahtaa. Tämän ns.stillpoint –vaiheen katsotaan edustavan tilaa, jossa keho tai ehkä paremminkin koko psykofyysinen kokonaisuus alkaa itse korjata häiriötiloja.

 

Vaikutukset


Kranio-sakraaliterapia on laajasti vaikuttava hoitomuoto, jolla voidaan lieventää stressiä ja lihasjännitystä ja sitä kautta vahvistaa elimistön puolustusmekanismeja ja huojentaa kroonisia kiputiloja.

Kranio-sakraaliterapiaa voidaan käyttää monenlaisiin fyysisiin ja psyykkisiin vaivoihin kuten pään, niskan ja selän alueen kipu- ja häiriötiloihin, lihas- ja nivelkipuihin (mm. leukanivelongelmat).

Se sopii myös päänsäryn, tinnituksen, migreenin, huimauksen ja unettomuuden sekä erilaisten stressiperäisten vaivojen hoitoon.

 


Kranio-sakraaliterapia Mari Kapulainen, Rauma.

Tasapainotetaan ja
aktivoidaan kehon
omat voimavarat